Do cesty sa mu postavil stojan na tankovanie. Opitý vodič skončil s autom na košickej benzínke


Foto: Do cesty sa mu postavil stojan na tankovanie. Opitý vodič skončil s autom na košickej benzínke Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Začiatok víkendu nedopadol najlepšie pre vodiča osobného motorového vozidla značky Škoda Superb, ktorý viedol svoje vozidlo v sobotu 8. júna okolo 05:00 hod. ráno po Moldavskej ulici v Košiciach smerom do centra.

Po vjazde na jednu z čerpacích staníc sa pravdepodobne dostatočne nevenoval riadeniu vozidla a sledovaniu dopravnej situácie, v dôsledku čoho narazil prednou časťou auta do stojanu na čerpanie pohonných hmôt.

Ako informuje košická polícia, počas dokumentovania dopravnej nehody prítomné hliadky podrobili vodiča dychovej skúške na alkohol. Výsledok ukázal 0,77 mg/l, čo je v prepočte 1,60 promile. 

Vodič podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia a neminulo ho obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,” ozrejmila polícia.


Dostal mikrospánok 

V ten istý deň došlo k dopravnej nehode aj v obci Kazimír v trebišovskom okrese. Opäť raz úradoval alkohol. Vodič vozidla značky Jeep smeroval s autom v smere od obce Byšta, pričom z dôvodu mikrospánku zišiel s autom z cesty, vošiel do priekopy a prednou časťou auta narazil o múr rodinného domu. Niet sa čomu čudovať, keďže mu krvi namerali 2,25 promile alkoholu.

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Kontroly neutíchajú

Keďže nezodpovedných vodičov na cestách neubúda, práve naopak, mnohí z nich holdujú alkoholu pred jazdou, krajskí policajti sa opäť raz vydali na cesty Košického kraja. V nedeľu 9. júna uskutočnili celokrajskú kontrolu zameranú na dodržiavanie zákazu požitia alkoholu a iných návykových látok či na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

Kontrolou prešlo spolu 848 vodičov motorových aj nemotorových vozidiel, pričom pozitívny vásledok skúšky bol u dvoch cyklistov - jeden dosiahol hodnotu do 1 promile, druhý nafúkal nad 1 promile. „Počas kontroly policajti v 30 prípadoch zistili prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti v vodičov vozidiel, 17 vodiči počas jazdy nepoužili bezpečnostné pásy, v 9 prípadoch bol technický stav vozidla nevyhovujúci,” priblížila výsledky policajnej akcie krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.