Vyvrátený kamión, zaplavené cesty či nehody na diaľnici. Daždivé počasie trápi vodičov v okolí Košíc


Doprava

Foto: Vyvrátený kamión, zaplavené cesty či nehody na diaľnici. Daždivé počasie trápi vodičov v okolí Košíc Foto: Facebook/Dopravný servis KE, KS/Slavomir Oros

Od víkendu sú metropola východu a priľahlé lokality zasiahnuté vlnou zrážok. Tie si vypýtali svoju daň v podobe zaplavených ulíc a dopravných nehôd, ktorých pribúda aj počas dnešného dňa. Najnovšie nehody sa stali dnes dopoludnia na diaľnici medzi Košicami a Prešovom, čo si vyžiadalo aj mierne zdržanie. Informovali o tom vodiči v skupine Dopravný servis KE, KS.

Dopravnú nehodu hlásili vodiči aj v mestskej časti Barca, kde sa mal zraziť kamión s osobným autom či na križovatke Jantárová - Paláriková, kde zasahovali aj hasiči. Na výjazde z R4 od maďarských hraníc smerom na Košice je aktuálne prevrátený kamión.

Vzhľadom na nepriaznivé počasie a mnnožstvo vody na cestách by mali vodiči brať ohľad aj na chodcov. Tí v mnohých prípadoch obdržia chladnú sprchu, ktorá im zaručene deň nezlepší. Zlepšiť ho tiež nemusí ani vodičovi, ktorý sa takto bezohľadne zachová a v prípade, že si chodec zapamätá jeho evidenčné číslo vozidla, môže dostať pokutu až 100 eur.



Vodiči zároveň vyzývajú ostatných účastníkov cestnej premávky sediacich v motorových vozidlách, aby v čase dažďa nevyužívali denné svietenie alebo hmlovky, pretože ich zapnutie nemá v takýchto podmienkach význam, práve naopak, môžu napáchať viac škody.

Včerajšia situácia na cestách nebola o nič lepšia. Ako býva zvykom, most v Haniske smerom na Šacu bol zaplavený vodou a vodiči sa so svojimi autami opäť zahrali na člny. Most v Bohdanovciach smerom do Košíc zablokoval spadnutý strom, dopravu teda riadili policajti a rovnako tak strom zablokoval aj cestu v Baške časť Maša a vodiči tým pádom nejaký čas využívali obchádzkovú trasu.

Zdroj: Facebook/Dopravný servis KE, KS/Kevin Horvath

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj