V lese pri Šaci našli obrovské stopy, zrejme ide o medveďa. Návštevu lesa radšej vynechajte


Medveď v Šaci? Obrovské stopy v blate našli v neďalekom lese

Foto: V lese pri Šaci našli obrovské stopy, zrejme ide o medveďa. Návštevu lesa radšej vynechajte Foto: Facebook/Šačanské novinečky

Mestská časť Košice - Šaca upozorňuje svojich občanov i obyvateľov priľahlých lokalít, že v v posledných dňoch zrejme prechádzal lesom Dúbrava a jeho okolím medveď. Dôkazom sú stopy v blate, ktoré našli v lese.

„Prosíme vás, aby ste sa nejaký čas zdržali návštevy lesov v okolí Šace. Situácia je monitorová, budeme vás informovať,” píše samospráva na sociálnej sieti.

Práve v tomto čase je frekvencia hubárov v lese vyššia ako po iné mesiace, preto treba cestu do lesa zvážiť. Lesom Dúbrava vedie aj obľúbený náučný chodník pre deti, ktorý má okolo dvoch kilometrov a je vhodnou možnosťou na výlet či vzdelávanie priamo v teréne. Tentokrát však bude lepšie, ak na nejaký čas svoju prechádzku lesom vynecháte.


Naposledy bola šelma v okolí Košíc spozorovaná len pred pár dňami, konkrétne na lúke neďaleko obcí Šemša a Malá Ida, odkiaľ mal smerovať do lesa. Medvede sa v tejto lokalite bežne nevyskytujú, avšak aktuálne prebieha ruja, počas ktorej je možné spozorovať tieto zvieratá aj na miestach, kde bežne nie sú.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj