Policajt započul na Kuzmányho ulici krik. Zlodej sa dal na útek, museli ho spacifikovať


Ukradol retiazku a pred políciou utekal, nebolo to prvýkrát

Foto: Policajt započul na Kuzmányho ulici krik. Zlodej sa dal na útek, museli ho spacifikovať Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

V stredu 5. júna popoludní sa na Kuzmányho ulici v Košiciach odohral incident, ktorý upútal pozornosť okoloidúceho policajta. Dvaja mladíci držali jedného muža a volali o pomoc. Policajt z Pohotovostnej motorizovanej jednotky pohotovo zareagoval na ich krik a zistil, že zadržaný muž jednému z mladíkov ukradol retiazku s príveskom zo žltého kovu.

Na miesto okamžite dorazili ďalší policajti, avšak podozrivý odmietal spolupracovať a preukázať svoju totožnosť. Náhle sa vytrhol a pokúsil sa ujsť s ukradnutou retiazkou. Policajti ho však rýchlo zadržali na vedľajšej ulici a keďže kládol aktívny odpor a správal sa agresívne, za pomoci donucovacích prostriedkov ho spacifikovali a následne eskortovali ho na príslušné oddelenie.

Počas ďalšieho vyšetrovania sa zistilo, že páchateľom je 20-ročný Samul z Košíc, ktorý bol v posledných dvoch rokoch odsúdený za podobný čin a s políciou sa „zaplietol” viackrát. Vzhľadom na to, že protiprávne konal v podmienke, poverený príslušník Obvodného oddelenia Staré Mesto ho obvinil z prečinu krádeže a podal návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

Polícia tento prípad riešila v takzvanom super rýchlom konaní a vec ukončila návrhom na podanie obžaloby. Mladému mužovi teraz hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj