FOTO: Zranených pri nehode na Soroške ratovali aj vrtuľníky. Iba desaťročné dieťa skončilo v nemocnici


FOTO: Zranených pri nehode na Soroške ratovali aj vrtuľníky. Iba desaťročné dieťa skončilo v nemocnici
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba/Polícia SR - Košický kraj/úprava redakcie

Pri nedeľňajšej dopravnej nehode v obci Jablonov nad Turňou v rožňavskom okrese zasahovali dva záchranárske vrtuľníky a štyri pozemné ambulancie. K zrážke áut došlo v stúpaní na horský priechod Soroška v smere od Košíc, čo si vyžiadalo uzavretie celého úseku, ktorý bol neprejazdný až do odletu vrtuľníkov, neskôr dopravu riadila polícia.

„Podľa doterajších zistení 51-ročný vodič z okresu Topoľčany viedol osobné motorové vozidlo značky Škoda Octavia po ceste I/16, v smere jazdy od obce Hrhov na obec Lipovník a z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom značky Škoda Octavia, ktoré viedol 47-ročný vodič z okresu Košice - okolie,” ozrejmila okolnosti nehody krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.


Na mieste sa nachádzalo šesť zranených osôb, z toho štyri utrpeli ťažké zranenia a dve osoby ľahšie zranenia, pričom v jednom prípade išlo o maloletú osobu. Desaťročné dieťa obdržalo zranenia hrudníka, brucha a panvy, preto bolo letecky transportované do košickej nemonice. Rovnakým smerom sa vydal aj druhý vrtuľník, ktorého posádku tvorila 38-ročná žena s obdobnými zraneniami.


„Ostatní zranení boli po prvotnom ošetrení transportovaní do nemocních v Rožňave a v Košiciach pozemnými ambulanciami,” informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.


Obaja vodiči mali negatívny výsledok dychovej skúšky. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví, pričom bližšie okolnosti, presná príčina vzniku dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Vzniknutá materiálna škoda bola predbežne vyčíslená na 25-tisíc eur.



Prečítajte si viac: