Z Košíc do Zadaru len za 90 minút. Slovenské more je teraz bližšie než inokedy


Slovenské more na dosah ruky. Z Košíc poletíte do Zadaru za pár minút

Foto: Z Košíc do Zadaru len za 90 minút. Slovenské more je teraz bližšie než inokedy
Foto: ilustračné/freepik.com/frimufilms

Spoločnosť Ryanair spustila počas víkendu dlhoočakávanú leteckú linku medzi Košicami a chorvátskym Zadarom, pričom prvý let absolvoval Airbus A320, ktorý v nedeľu 2. júna vyštartoval zo Zadaru pred štvrtou hodinou popoludní a už o 17:20 hod. pristával na letisku v Košiciach. Slávnostnú atmosféru príletu umocnila vodná brána, ktorú pripravili hasiči Letiska Košice.

Možnosť priletieť do metropoly východu využilo 179 cestujúcich. Nové spojenie medzi Slovenskom a obľúbenou letnou destináciou prináša cestujúcim možnosť vyhnúť sa zdĺhavému cestovaniu autom a využiť rýchly a pohodlný spôsob dopravy. 

„Táto letná destinácia ukazuje náš záväzok zlepšovať dostupnosť  Košíc a východného Slovenska. Veríme, že slovenskí cestujúci využijú túto možnosť objaviť krásy Chorvátska a že aj Chorváti budú mať príležitosť spoznať  Košice a celé východné Slovensko,“ uviedla manažérka Ryanairu Alicja Golebiowska.

„Z nášho mesta môžeme byť pri mori za hodinu a pol. Verím, že aj náš región má čo ponúknuť chorvátskym turistom a že vďaka tejto linke prídu spoznať jeho krásy,“ vyjadril nadšenie predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Letný letový poriadok pre linku Zadar –  Košice (platný do 29. septembra 2024)
DeňOdlet zo ZadaruPrílet do KošícOdlet z KošícPrílet do Zadaru
Streda06:0007:3007:5509:25
Nedeľa15:5517:2517:5019:20



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj