Mladá dvojica z Trebišova okradla bezbranného seniora. Z ruky mu vytrhli barlu a udreli ho ňou


Trebišovskému seniorovi vytrhli z ruky barlu, udreli ho a okradli

Foto: Mladá dvojica z Trebišova okradla bezbranného seniora. Z ruky mu vytrhli barlu a udreli ho ňou Foto: ilustračné/freepik.com

Trebišovská polícia rýchlo vyriešila prípad lúpeže, ktorá sa odohrala v nedeľu večer 26. mája. Vyšetrovateľ kriminálnej polície obvinil dvoch miestnych obyvateľov, 15-ročnú Oľgu a 22-ročného Pavla, zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Podľa výsledkov vyšetrovania si títo dvaja vyhliadli 69-ročného muža, ktorý sedel na lavičke v centre mesta.

Ako informovala polícia, mladý muž seniorovi vytrhol barlu, o ktorú sa opieral a následne ho ňou udrel po ruke. Odvrátenú pozornosť dôchodcu využila tínedžerka, ktorá mu strhla z krku tašku, v ktorej sa nachádzali mužove doklady, mobil, osem eur a ďalšie osobné veci. Po tomto čine obaja páchatelia zobrali nohy na plecia a ušli.


Našťastie, dôchodca neutrpel vážne zranenia a spôsobená škoda sa odhaduje na dvadsať eur. To však nemení nič na tom, že sa dvojica dopustila trestného činu.

Polícia rýchlo zareagovala a vďaka ich miestnej a osobnej znalosti oboch podozrivých rýchlo zadržali. Časť ukradnutých vecí už bola zaistená a bude vrátená seniorovi. Obaja obvinení sú teraz vo vyšetrovacej väzbe. Keďže sa už podobného skutku dopustili v minulosti, v prípade dokázania viny si Pavel môže odsedieť tri až osem rokov, Oľgin trest bude znížený o polovicu vďaka neplnoletosti.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj