Pri Verejnom cintoríne sa túlala žena so zakrvaveným zápästím. Košickí policajti si pripísali ďalší zachránený život


Foto: Pri Verejnom cintoríne sa túlala žena so zakrvaveným zápästím. Košickí policajti si pripísali ďalší zachránený život Foto: ilustračné/freepik.com/úprava redakcie

V utorok 28. mája vo večerných hodinách mali mestskí policajti plné ruky práce. V tom čase totiž bolo na operačné stredisko prijaté oznámenie o neznámej žene, ktorá sa mala pokúsiť o samovraždu. Hliadka bola preto vyslaná na Verejný cintorín v mestskej časti Juh, kde ich už čakala osoba, ktorá incident nahlásila.

Oznamovateľ im ženu popísal a ukázal, ktorým smerom sa vydala, a tak sa policajti okamžite vybrali prehľadať okolie. Netrvalo dlho a našli mladú ženu so zakrvavenou ľavou rukou od zápästia až k prstom. Na rukách zároveň spozorovali aj ďalšie rany, ktoré už boli staršie.

„K rozrušenej žene citlivo pristúpili a začali s ňou komunikovať. Pomohli jej zastaviť krvácanie a privolali záchranku,” ozrejmila mestská polícia. Záchranári si ju následne prevzali do svojej opatery a previezli do nemocnice, kde skončila v rukách lekárov.


Zabránili samovražde

Na záchrane života sa mestskí policajti podieľali aj v marci tohto roka. V neskorých hodinách spozorovali na Slaneckej ceste muža v tmavom oblečení, ktorý stál nebezpečne blízko k okraju vozovky a následne sa pokúsil skočiť pod prichádzajúce auto.

Vďaka duchaprítomnosti vodiča a rýchleho zásahu policajtov, ktorí ho odviedli na bezpečné miesto, sa mužovi nič nestalo. Ten sa im neskôr zdôveril, že chcel ukončil svoj život. Aby predišli opätovnému pokusu o samovraždu, privolali mu záchrannú službu, ktorá ho pre jeho psychický stav previezla do nemocnice.