Spoznávajte krásy Košického kraja na bicykli. Na tie najkrajšie miesta vás privezie cyklobus


Foto: Spoznávajte krásy Košického kraja na bicykli. Na tie najkrajšie miesta vás privezie cyklobus Foto: arriva.sk

S nástupom nového mesiaca nastupuje do služby aj obľúbený cyklobus. Od 1. júna začne premávať na Dolnom Zemplíne, pričom poskytne cestujúcim spojenie z Košíc a Sobraniec do Remetských Hámrov k Morskému oku. V zadnej časti bude vybavený nosičom s kapacitou až šesť bicyklov.

Vďaka cyklobusu sa čarovné zákutia ako Morské oko, Viniansky hrad a jazero, Vihorlatský bukový prales, ale aj unikátny archeologický skanzen v Nižnej Myšli či kaštieľ a múzeum v Michalovciach môžu stať cieľmi zaujímavých výletov počas celého leta pre skupiny nadšencov či rodiny s deťmi, uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Cyklobus bude k dispozícii až do 29. septembra na pravidelných autobusových linkách. Linka 809401 pokrýva trasu Košice - Remetské Hámre a späť, zatiaľ čo linka 809409 spája Sobrance s Remetskými Hámrami.



„Zvolené linky spájajú obľúbené zastávky, z ktorých sa môžu napojiť na cyklochodníky rôznych stupňov obtiažnosti, od najľahších až po tie, ktoré si vyžadujú skúsenosť a dobrú športovú kondíciu,” zdôraznil generálny riaditeľ spoločnosti Arriva Michalovce Gejza Sačko.

Nakládka a vykládka bicyklov bude možná len na vybraných zastávkach, ako sú autobusová zastávka Košice; Košický Klečenov, Ružový sad (Dargov); Michalovce, Terminál; Remetské Hámre, kino; Remetské Hámre, Morské Oko; autobusová stanica Sobrance.

Ak chcú cyklisti využiť prepravu bicykla, odporúča sa vytvoriť si vopred rezerváciu, a to najneskôr jeden deň vopred na telefónnom čísle +421 905 931 945. Cena za prepravu jedného bicykla je závislá od vzdialenosti - do 50 kilometrov zaplatíte 1,50 eur, na dlhšiu vzdialenosť 3 eurá. Dôležité je upozorniť, že preprava sa nevzťahuje na elektrobicykle.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: