Alkoholom nepohrdnú vodiči ani cyklisti. Nezodpovedných vodičov v Košickom kraji je ako maku, kontroly neutíchnu


Foto: Alkoholom nepohrdnú vodiči ani cyklisti. Nezodpovedných vodičov v Košickom kraji je ako maku, kontroly neutíchnu Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Policajti opäť raz vybehli na cesty Košického kraja, aby skontrolovali dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. V utorok 28. mája sa zamerali najmä na základné povinnosti vodičov, alkohol a rýchlosť.

Dychovú skúšku podstúpilo vyše tisíc členov premávky, pričom pozitívny výsledok mali piati, z toho traja šoféri a dvaja cyklisti. „Dvaja vodiči, ktorí ,nafúkali’ viac ako 1 promile skončili v policajnej cele a obvinenie za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky ich neminie,” uviedla krajská polícia.

Aj počas minulého týždňa im prišlo do rany 30 nezodpovedných vodičov motorových i nemotorových vozidiel, ktorí jazdili pod vplyvom. Traja z nich dokonca javili známky požitia návykových látok, a tak im bol odobratý biologický materiál, ktorý potvrdil prítomnosť omamných látok v organizme. Alkohol asistoval aj pri piatich dopravných nehodách, ktorých spčasťou bol cyklista a tiež chodci.

Prichytení pri čine

Vo štvrtok 23. mája viedla vodička svoje auto Škoda Octavia po meste Moldava nad Bodvou vo večerných hodinách, pričom z dôvodu zlej techniky jazdy prešla do protismeru a následne mimo vozovku, kde narazila do dvoch zaparkovaných áut, čím spôsobila škody v hodnote vyše 8-tisíc eur. Nielenže jazdila bez vodičského oprvánenia, dokonca mala v krvi skoro jedno promile.


V tom istom meste si to deň nato zamieril aj 24-ročný muž, ktorému zrejme neprekážalo, že nemá vodičský preukaz. Mal totiž udelený zákaz vedenia vozidla až do mája budúceho roka.


So svojím motocyklom jazdil v piatok 24. mája 37-ročný muž v obci Pozdišovce. Prilba však nebola to jediné, čo mu v tom čase chýbalo. Motocykel totiž viedol v čase zadržania vodičského preukazu. To, čo mu však nechýbalo, bola odvaha, keďže mal v krvi 1,29 promile. Po tomto zistení sa dal na útek po poľnej ceste smerom na Trhovište, no policajti ho dobehli a zadržali.

Ďalší vodič skončil v sobotu 25. mája na streche svojho auta. Stalo sa to pred obcou Budkovce, kde sa vodič počas prejazdu pravotočivou zákrutou pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a na moste v protismernej časti vozovky zišiel s cesty, s vozidlom prerazil zábradlie, spadol do priekopy a skončil na streche. Opäť raz úradoval alkohol, dychová skúška ukázala 1,75 promile.