Seniora z Gelnice okradli o vyše 80-tisíc eur, takmer prišiel aj o strechu nad hlavou. Podvodníci už poznajú svoj trest


Dvojica podvodníkov okradla dôchodcu o nemalé peniaze, takmer prišiel o dom

Foto: Seniora z Gelnice okradli o vyše 80-tisíc eur, takmer prišiel aj o strechu nad hlavou. Podvodníci už poznajú svoj trest Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Dvojica podvodníkov Igor a Lucia si počas minulého roka zobrala na mušku seniora z Gelnice. Využili jeho dôverčivosť a strach, čím ho svojimi výmyslami postupne obrali o viac ako 80-tisíc eur a tiež jeho dom. Súd už rozhodol o ich ďalšom osude. O prípade informovali noviny televízie Joj.

Pána Jozefa na možný podvod upozornil jeho sused. Prípadom sa začala zaoberať polícia, ktorá v októbri minulého roka umiestnila muža a ženu do väzby s obvinením za obzvlášť závažný trestný čin podvodu.

Okresný súd v Spišskej Novej Vsi sa zaoberal aj kúpno-predajnou zmluvou ohľadom rodinného domu, pričom ju uznal za neplatnú, čím pán Jozef neprišiel o strechu nad hlavou. „Obvinení konali s vedomím, že požičané finančné prostriedky poškodenému vôbec nevrátia, že na vrátenie požičaných finančných prostriedkov nemajú príjmy. Seba obohatili tým, že uviedli iného do omylu a spôsobili tak na cudzom majetku škody veľkého rozsahu,” uviedol súd pre televíziu.

Podvedený dôchodca sa následkom týchto podvodov ocitol na psychiatrii. Obvinená dvojica sa ku svojim skutkom priznala a svoje činy oľutovala, čo im zabezpečilo miernejší trest. Podvodníkovi Igorovi súd udelil trest odňatia slobody na 6 rokov a 8 mesiacov, Lucii o 8 mesiacov kratší, pričom dostali ročný probačný dohľad. Procesné strany sa však môžu odvolať do 15 dní.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj