Mladý Košičan sa vyhrážal tete Zlatici zabitím. V policajnej cele sa pokúsil o samovraždu


Vyhrážal sa tete zabitím. Z policajnej cely ho previezli na psychiatriu

Foto: Mladý Košičan sa vyhrážal tete Zlatici zabitím. V policajnej cele sa pokúsil o samovraždu Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Košická polícia vyšetrovala prípad, kedy sa 18-ročný Milan G. vyhrážal verbálne a následne aj nožom svojej tete Zlatici. Došlo k tomu v polovici mája vo večerných hodinách na treťom poschodí bytového domu na Podjavorinskej ulici v Košiciach. O prípade informoval regionálny denník Korzár.

V minulosti sa mal takto vyhrážať aj jej dcére Grácii, za čo mu hrozilo väzenie do troch rokov. Po privolaní policajnej hliadky pokračoval v agresívnom správaní, v dôsledku čoho museli byť na jeho spacifikovanie použité donucovacie prostriedky.

Po vytriezvení a čiastočnom sa upokojení pri výsluchu akékoľvek vyhrážky poprel. Priznal sa len k tomu, že v byte jeho tety s ďalšími osobami konzumoval alkohol. Podľa jeho slov nevypil veľa, išlo len o asi štyri štamperlíky vodky.


Zhovorčivejšia bola poškodená Zlatica. Podľa jej slov v byte prebiehala oslava, ktorej sa zúčastnil aj synovec Milan. Bol opitý, pričom do nej začal zapárať a provokovať bitku. Tvrdil, že sa jej nebojí a pôjde pokojne aj do väzenia, ak ju zabije. Po tom, čo z kuchyne vzal nôž, rýchlo vybehla z bytu na chodbu, kde sa ukryla. Následne zavolala políciu, lebo vedela, že keď je jej synovec opitý, je nebezpečný. Jej tvrdenia potvrdil aj jej syn Ladislav. 

Podľa informácií Korzára sa Milan v policajnej cele chcel obesiť na svojom oblečení. V súvislosti s tým ho policajti odviezli na psychiatriu univerzitnej nemocnice na Triede SNP.

Sudkyňa synovca Milana uznala formou trestného rozkazu vinným, pričom ho poslala na 16 mesiacov do ústavu so stredným stupňom stráženia. Rozsudok je právoplatný, policajná eskorta odviedla mladíka do väznice na Floriánskej ulici.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj