Toto ešte nezažili v žiadnom inom meste. Železničná stanica v Košiciach má čo vysvetľovať


Problémy na košickej železničnej stanici

Foto: Toto ešte nezažili v žiadnom inom meste. Železničná stanica v Košiciach má čo vysvetľovať Foto: Stanica Košice

Od moderného mesta v 21. storočí očakávame moderné, dostupné a funkčné občianske vybavenie. Nikto nebazíruje na verejne dostupnej internetovej sieti ani na podobných vymoženostiach, ktoré sú dnes už štandardom. Čo si však má počať mamička, ktorej dieťa má svoje potreby a nezáleží, kde práve sa nachádza? Podobnú skúsenosť má aj pani Mária, ktorá si trpké chvíle zažila na železničnej stanici v Košiciach. Ako miestna si poradiť vedela, čo by na to však povedali turisti, pre ktorých je stanica bránou do metropoly východu?

„Ja by som sa rada podelila  s kuriozitou alebo skôr absurditou, s akou som sa nikdy nikde inde nestretla. Navštívila som už veľa železničných staníc, ale táto Košická je proste unikát,” napísala na sociálnej sieti s tým, že aj keď je brána do mesta v absolútnom poriadku, podstatné nedostatky sa dajú nájsť vždy. „Všetko je absolútne v pohode, pekne vynovená, aj obchodíky, aj káva dobrá, aj bagety celkom chutné, až do času, kedy potrebujete ísť na WC a prebaliť si dieťa,“ dodáva.

Pri zvyčajne prostom úkone sa stretla so sériou nepríjemností. „Najprv zistíte, že miestnosť je zamknutá, poviete si, veď OK, to je tak skoro všade, tak sa teda poobzeráte, ako sa tam dostať. Nikde nikoho, žiadny oznam, nič... Tak sa teda prejdete k informáciám, no tam Vás slečna odbije s tým, že ona nevie, lebo ona tam nerobí, že nech sa opýtam toho, kto tam je. Keď jej poviem, že presne to som chcela urobiť, až na to, že tam nikto nie je, iba pokrčí plecami a odíde dozadu,“ popísala problém. „Takže, suma sumarum: na košickej vlakovej stanici nikto nič nevie,“ uzavrela.

Zdroj: iStock


Problém vidia v prístupe zamestnancov, zaostáva aj hygiena

Len za pár chvíľ sa pod nadhodenou témou rozvírila búrlivá debata. Svoje k tomu povedali aj prevádzkovatelia. Ľudia boli pri probléme nápomocní, ako v komentároch vysvetlili, prístup na toalety, aj k prebaľovacím pultom, by mal byť bezproblémový, stačí sa opýtať. Komentujúci však vypichli iné, no zjavné problémy. Ako naznačili, problémom je najmä nedostatočná komunikácia. „Prosím vás, vy chcete od ľudí na informáciách niečo? Kdekoľvek na Slovensku prídem na akomkoľvek mieste na informácie a reálne sa chcem niečo spýtať, vždy sa tvária, ako keby mali na práci niečo iné a otravujem,“ napísal jeden z diskutérov.

Našli sa aj takí, ktorí videli nedostatky v hygiene. „Ja sa vám vôbec čudujem, že ste mali tú odvahu ísť na takom mieste prebaľovať. Hlavne, že 70 centov za toaletu,“ dodal ďalší komentujúci. „To je o ľuďoch. A ak služby zabezpečujú Slováci, tak to presne takto vyzerá - ‘neviem, nedá sa, nemôžem, nie je to moja vec’,” dodal ďalší z komentujúcich.

O vysvetlenie celej situácie sme požiadali aj Železničnú stanicu Košice. O ich vyjadrenie budeme článok aktualizovať. 

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj