Na trati neďaleko Košíc vyhasol mladý život. Cestujúci z vlaku nesmeli vystúpiť, do cieľa prišli o tri hodiny neskôr


Foto: Na trati neďaleko Košíc vyhasol mladý život. Cestujúci z vlaku nesmeli vystúpiť, do cieľa prišli o tri hodiny neskôr Foto: ilustračné/freepik.com/wirestock

Vo štvrtok 23. mája v čase okolo 20:30 hod. došlo k zrážke vlaku s osobou na železničnej trati medzi Margecanmi a Malou Lodinou, ktorá skončila tragicky. Expresný vlak 611 Tatran smerujúci z Bratislavy do Košíc zrazil 22-ročného muža, ktorý sa neoprávnene pohyboval v koľajisku. Rušňovodič vlaku použil zvukové výstražné znamenie a rýchločinné brzdenie, avšak zrážke nedokázal zabrániť, a tak mladý muž utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom.

Po nehode bola doprava na tomto úseku dočasne prerušená. Privolané záchranné a policajné zložky zabezpečili oblasť a začali s vyšetrovaním. Na základe povolenia od polície bola vedľajšia koľaj sprejazdnená až krátko po o 22:30 hod., ale vlaky mohli jazdiť len obmedzenou rýchlosťou 10 kilometrov za hodinu. 

Ako pre našu redakciu uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Dravecký, v dôsledku tejto tragédie meškali viaceré vlaky vrátane IC vlaku, expresu, vlaku EuroNight, regionálneho expresu a dvoch osobných vlakov, v rozmedzí 14 až 88 minút. Dopravca zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu pre dva vlaky EuroCity v úseku Prešov – Košice. V dotknutom úseku to však z dôvodu zlého terénu pre výstup z vlaku nebolo z bezpečnostných dôvodov možné.

Po zdokumentovaní udalosti polícia obnovila dopravu v oboch smeroch, pričom dotknutý spoj vyrazil z miesta nehody o polnoci a do cieľovej stanice dorazil s vyše trojhodinovým meškaním. Košická polícia v súvislosti s touto tragickou nehodou začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: