Košický kraj spustil prehliadky mesta vo vlastnej réžii. Prevedú vás TOP10 miestami


Foto: Košický kraj spustil prehliadky mesta vo vlastnej réžii. Prevedú vás TOP10 miestami Foto: Visit Košice

Košice Región Turizmus prináša novinku pre všetkých milovníkov histórie a turistiky – pravidelné skupinové prehliadky centra Košíc. Tieto prehliadky sú určené pre turistov zo Slovenska aj zo zahraničia a prevedú záujemcov desiatimi najzaujímavejšími miestami mestskej pamiatkovej rezervácie ako napríklad Katedrála sv. Albety, Kaplnka sv. Michala, Župný či Levočský dom, Immaculata a ďalšie. 

Turistickí sprievodcovia budú návštevníkom k dispozícii v slovenskom aj anglickom jazyku. Každá prehliadka trvá 90 minút a je limitovaná na maximálne 30 osôb, čo zabezpečí príjemnú a intímnu atmosféru pre všetkých účastníkov. Prvá prehliadka sa uskutoční už tento piatok 24. mája so začiatkom na Hlavnej ulici pred Regionálnym informačným bodom. Tieto prehliadky budú prebiehať každý piatok od 17:00 do 18:30 hod., a to až do 4. októbra.


Lístky si viete zakúpiť online, pričom dospelí zaplatia 10 eur, deti od 6 do 18 rokov zaplati 5 eur a deti do 6 rokov majú prehliadku zdarma.

Táto iniciatíva ponúka skvelú príležitosť spoznať historické a kultúrne bohatstvo Košíc pod vedením skúsených sprievodcov. Či už ste miestny obyvateľ alebo návštevník z ďaleka, pravidelné piatkové prehliadky vám umožnia objaviť a oceniť krásy tohto mesta.