Atentát na rokovaní vlády v Handlovej. Terčom bol premiér, postrelený Fico je v nemocnici


Foto: Atentát na rokovaní vlády v Handlovej. Terčom bol premiér, postrelený Fico je v nemocnici

V baníckom meste v Trenčianskom kraji sa v Handlovej uskutočnilo výjazdové rokovanie vlády.

Po jeho skončení sa strieľalo. Podľa informácií HN bol terčom premiér Robert Fico, premiéra aktuálne vezú do nemocnice. 

Denník N informuje, že výstrely padli pred domom kultúry, kde sa rokovanie uskutočnilo v momente, keď premiér vyšiel medzi ľudí. Po výstreloch Fica dvíhali ochrankári, naložili ho do auta a odviezli.

„Práve som mu išiel podávať ruku,” povedal starší muž. „Keď sa ozvali výstrely, skoro som ohluchla,“ vyjadrila sa ďalšia svedkyňa. Počula tri alebo štyri výstrely. Videla, ako pred ňou Fico klesol k zemi a hovorí, že si všimla krvavé zranenia na jeho hrudi a hlave. Nevie povedať, aké vážne.


TV JOJ informuje že, „na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Priestor pred Domom kultúry v Handlovej, kde sa zasadnutie vlády konalo, je v súčasnosti evakuovaný.“ Na miesto smeruje helikoptéra.

Premiéra previezli do nemocnice v Handlovej a neskôr do Banskej Bystrice. Na premiéra mal strieľať 71-ročný muž z Levíc.

„Na R. Fica bol dnes spáchaný atentát. Bol viacnásobne postrelený a aktuálne sa nachádza v životohrozujúcom stave. V tomto momente je prevážaný vrtulníkom do Banskej Bystrice, pretože do Bratislavy by to trvalo príliš dlho vzhľadom na nevyhnutnosť akútneho zákroku. Najbližšie hodiny rozhodnú,“ píše sa účte Roberta Fica na Facebooku.