Na Slovensko miera búrky, slnečné lúče vystriedajú blesky a dážd


Teplé počasie nahradia búrky, u našich susedov platia výstrahy

Foto: Na Slovensko miera búrky, slnečné lúče vystriedajú blesky a dážd Foto: Facebook

Koniec teplým slnečným dňom. Pretrvávajúce sucho v našej oblasti čoskoro vystrieda daždivé počasie sprevádzajúce výdatné zrážky aj búrky. Už v najbližších hodinách by mali búrky udrieť u našich susedov v Českej republike, ktoré môžu byť veľmi silné a taktiež môžu spôsobiť škody, informuje imeteo.sk

Na Európu sa rútia búrky a lejaky, ktoré prináša tlaková níž s názvom Juli. Daždivé počasie zasiahne hlavne Nemecko, kde už meteorológovia vydali najvyššie varovanie. Tam sa pripravujú na silné až extrémne búrky, môže sa vyskytnúť aj krupobitie. Napršať tam môže až 120 litrov na štvorcový meter.

Búrky zasiahnu aj Slovensko

Podobné počasie môžeme očakávať aj na našom území. Na Slovensko prídu búrky počas štvrtka, zhoršené počasie by však malo doraziť až v piatok. „Slovensko čakajú prehánky a následne aj búrky, ktoré môžu byť na každodennom poriadku až do víkendu,“ uvádzajú z imeteo.

Očakávané búrky by mali byť prevažne stacionárne, čiže by sa mali pohybovať pomaly. Do jednej lokality tak môžu priniesť veľké množstvo zrážok.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj