Dlho sa neohrial. Kozák mladší už FC Košice trénovať nebude, nahradí ho Gergely Geri


FC Košice majú nového trénera, nahradí Kozáka mladšieho

Foto: Dlho sa neohrial. Kozák mladší už FC Košice trénovať nebude, nahradí ho Gergely Geri Foto: fckosice.sk

FC Košice podstúpilo zásadnú zmenu na trénerskej stoličke pred záverečným kolom sezóny Niké ligy. Klub sa rozhodol nahradiť Jána Kozáka mladšieho Gergelym Gerim, ktorý doteraz pôsobil ako športový riaditeľ mládežníckej Akadémie. Klub, ktorý zaostáva o tri body za svojím najbližším súperom Michalovcami, si od tohto kroku sľubuje potrebný impulz k záchranárskej misii.

Napätie pred posledným zápasom sezóny, kde Košice hostia Zemplínčanov, je obzvlášť vysoké, podobne tak aj očakávania na výhru. V sobotu 18. mája ich čaká zápas, ktorý rozhodne o ďalšom osude v lige. Ako uviedol prezident klubu Dušan Trnka, neľahká situácia ich pritlačila k zmene, aby dostalo mužstvo novú energiu. Zároveň sa však poďakoval odchádzajúcemu trénerovi za prácu a odhodlanie.

Geri sa stane štvrtým trénerom tímu v aktuálnej sezóne. Prvý bol Anton Šoltis, ktorého odvolali po prehre s Banskou Bytricou, druhý bol Miroslav Sovič a napokon prišiel v októbri 2023 na rad Ján Kozák mladší, ktorého teraz takisto vyšachovali. Týmto rozhodnutím chce FC Košice zabezpečiť svoje miesto v najvyššej futbalovej súťaži a prístup vedenia klubu jasne ukazuje, že sú pripravení konať rázne, aby dosiahli svoj cieľ.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj