FOTO: Šedá promenáda na Hlavnej ulici sa premenila na plátno. Svoje kresby tu zanechalo vyše dvetisíc detí


Vyše dvetisíc košických detí zobralo kriedu a zanechalo stopu na Hlavnej

FOTO: Šedá promenáda na Hlavnej ulici sa premenila na plátno. Svoje kresby tu zanechalo vyše dvetisíc detí
Galéria: 15 fotiek
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Šedá asfaltová promenáda sa vo štvrtok 2. mája premenila na maliarske plátno. Svoje kresby na tému jubilejného 30. ročníka osláv Dňa mesta Košice a 70. výročia založenia Centra voľného času Košice tu nechalo presne 2 051 detí z 30 materských a 28 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Ako ozrejmilo mesto na sociálnej sieti, išlo o najviac kresliacich detí v jednom čase, čím by sa Košice mohli zapísať do Knihy slovenských rekordov. Za svoje výtvory získali aj diplomy.

„Ukázali, že sú veľmi talentované a kreatívne, o čom svedčia aj ich výtvory a ja som sa rád pridal a trochu si zaspomínal na detstvo,” pochválil deti starosta Igor Petrovčik so svojim zástupcom Vladimírom Eperjesim.

Farebný chodník sa tiahne od Vedeckej knižnice až po Immaculatu a je každoročnou aktivitou v rámci osláv. A keďže nám počasie praje, je dosť možné, že krásne maľby košických žiakov ešte stále zdobia Hlavnú ulicu a zaručene vám vyčaria úsmev na tvári. Ak si ich pozrieť nestíhate, nahliadnite do galérie tohto článku.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj