VIDEO: Zelenú lúku premenili na moderné tréningové centrum. Košičania môžu športovať na špičkových kurtoch


Nové športovisko pre Košičanov: NTC na Popradskej otvára svoje brány

Foto: VIDEO: Zelenú lúku premenili na moderné tréningové centrum. Košičania môžu športovať na špičkových kurtoch
Galéria: 4 fotky

Košickí športovci maj nové Národné tréningové centrum (NTC) pre tenis a bedminton, ktorého oficiálne otvorenie je naplánované na 15. mája 2024. Tento moderný športový komplex na Popradskej ulici, ktorý tento týždeň získal právoplatné kolaudačné rozhodnutie, predstavuje zásadný prínos pre športovú infraštruktúru mesta.

Komplex zahŕňa trojpodlažnú prevádzkovú budovu s reštauráciou, kanceláriami, fitness centrom, šatňami, hygienickým zariadením a obchodným priestorom. Centrum disponuje tenisovou halou so šiestimi kurtmi, z ktorých tri sú vyhradené pre tenis a na ďalších troch sú dočasne položené bedmintonové povrchy. V exteriéri zas nájdete osem antukových kurtov a detské ihrisko, návštevíci budú môcť parkovať až na 85 miestach.

„Každý tu urobil skvelú robotu, výsledkom je nádherné športovisko, ktoré bude slúžiť talentom z Košíc a východu ako aj rekreačným športovcom. Zároveň bude spolu s Košickou futbalovou arénou, Steel arénou a budúcim Národným olympijským centrom plaveckých športov súčasťou športovej infraštruktúry národného významu,” uviedol primátor mesta Jaroslav Polaček.



NTC bude slúžiť ako kvalitné zázemie pre výchovu mladých talentov a zároveň ako miesto pre každodenný pohyb občanov, ktorí mladých športovcov vystriedajú vo večerných hodinách. Očakáva sa, že športovisko by mohlo denne privítať 300 až 500 športovcov.

Výstavba, ktorá trvala od júna 2022, si vyžiadala celkové investičné náklady 15,3 milióna eur. Projekt bol financovaný v značnej miere Ministerstvom financií Slovenskej republiky, prispelo však aj mesto a Slovenský tenisový zväz.






Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj