Aké je to zaspávať pod hviezdnou oblohou? Unikátny zážitok na dosah ruky. Neďaleko Košíc vzniknú sklenené iglu


Foto: Aké je to zaspávať pod hviezdnou oblohou? Unikátny zážitok na dosah ruky. Neďaleko Košíc vzniknú sklenené iglu

Na turisticky obľúbenom mieste pri Chate Lajoška v katastri obce Vyšný Klátov sa v blízkej budúcnosti očakávajú veľké novinky. Majitelia chaty absolvovali už niekoľko rekonštrukcií, ktoré mali za cieľ skrášliť spoločné priestory pre návštevníkov. Ich snahou je však prilákať čoraz viac ľudí, ktorých zaujme nielen nádherná prírodná scenéria, ale aj unikátne služby.

Práve preto prišli s nápadom vybudovania troch sklenených iglu, ktoré poskytnú návštevníkom jedinečný zážitok z ubytovania priamo pod hviezdnou oblohou. Projekt získal dotáciu Košického samosprávneho kraja cez dotačný program Terra Incognita v sume 30 000 eur, pričom ostatné náklady, ktoré vzniknú na projekte budú hradené z vlastných zdrojov prijímateľa dotácie,” priblížila pre našu redakciu výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.


Zdroj: Faceobok/Rasťo TRNKA

Tri rovnaké stavby v tvare iglu budú umiestnené na lúke neďaleko chaty, na mieste bývalého lyžiarskeho svahu. Každé iglu bude plne vybavené, čím sa stane ideálnym miestom na relax a únik od každodenného zhonu, kde si návštevníci môžu vychutnať nádherné výhľady na okolitú krajinu bez akýchkoľvek rušivých vplyvov civilizácie. Vyrobené budú preto zo skla, aby sa jednak naplnili predstavy vychádzajúce z projektu, ale tiež aby sa doprial ubytovaným návštevníkom želaný efekt a zážitok.

Okolo chaty prechádza najvýznamnejšia diaľková turistická trasa Cesta hrdinov SNP od Dukly po Devín. Tí, ktorí sa jej zúčastnia, sa tak budú môcť zastaviť nielen v chate, ale tiež zrelaxovať v novovybudovaných ubytovacích zariadeniach.

Očakáva sa, že projekt bude ukončený do konca októbra 2024. Následne si budú môcť záujemcovia vytvoriť rezerváciu cez elektronický rezervačný systém. Táto novinka sa očakáva s veľkým záujmom, pretože ponúka jedinečnú možnosť ubytovania spojenú s priamym kontaktom s prírodou a moderným komfortom.

Zdroj: Faceobok/Rasťo TRNKA

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: