VIDEO: Hanbím sa, že som Slovák, tvrdí otec nebohého Romana z Parchovian, ktorému súd nariadil zdržať sa útokov na školu


Foto: VIDEO: Hanbím sa, že som Slovák, tvrdí otec nebohého Romana z Parchovian, ktorému súd nariadil zdržať sa útokov na školu Foto: ilustračné/freepik/Facebook/Roman Dominik Michalik

V prípade tragédie mladého deviataka Romana, ktorý v závere minulého roka skočil zo strechy školy, sa objavili nové informácie, ktoré priniesli noviny televízie Joj.

Základná škola v Parchovanoch na čele s jej riaditeľom žiadala súd, aby pristúpil k neodkladnému priebežnému opatreniu, ktorý nariadi Romanovmu otcovi, aby sa zdržal akýchkoľvek slovných prejavov, útokov či obvinení, ktoré by mohli narušiť a poškodiť dobré meno školy alebo jej vedenia.

Okresný súd tak vydal prvé uznesenie, keďže má za to, že výroky Romanovho otca môžu opodstatnene uškodiť škole aj jej riaditeľovi. Uznesenie však nie je právoplatné.

„Netajím svoje veľké rozhorčenie nad verdiktom okresného súdu, že sa musím pozdržať akýchkoľvek vyjadrení na margo základne školy a šikany, ktorá tam prebieha. Avšak do pozornosti opätovne dávam stanovisko komisára, ktorý zistil na danej základnej škole závažné pochybenia vo výchove a vzdelávaní a aj v iných smeroch. Úprimne sa hanbím za to, že som Slovák. Zákony Slovenskej republiky podporujú agresorov a nechránia obete, je to smutné, ale je to tak,” vyjadril sa pán Michalik pre noviny Joj.

Tragická samovražda chlapca je aj naďalej v štádiu vyšetrovania, pričom doposiaľ nepadli žiadne konkrétne obvinenia.