Košice dnes uzavrú niektoré cesty a do ulíc vyrazia policajti. Chystá sa rizikový zápas


Foto: Košice dnes uzavrú niektoré cesty a do ulíc vyrazia policajti. Chystá sa rizikový zápas Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Prvomájové oslavy budú pre niektorých oslavou športu. A to hlavne pre futbalových nadšencov, ktorí prídu podporiť svojho favorita do novoskolaudovanej Košickej futbalovej arény. V nej sa totiž proti sebe postavia dva tímy - Spartak Trnava a MFK Ružomberok, ktoré zabojujú o Slovenský pohár vo futbale.

Úvodný výkop sa začne o 15:00 hod., tomu však budú predchádzať davy ľudí pohybujúcich sa v košických uliciach. Tento zápas je Slovenským futbalovým zväzom vyhlásený ako rizikový, čomu sú prispôsobené aj prísnejšie kontroly a bezpečnostné opatrenia zo strany polície aj organizátorov podujatia.

Už od skorých ranných hodín bude teda vidieť v meste zvýšený pohyb príslušníkov policajného zboru z radov štátnej aj mestskej polície. 


„Monitorovať budú nielen okolie športovej arény, ale dohliadať budú aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, dodržiavanie verejného poriadku, ochranu života, zdravia a majetku osôb. Zvýšený počet uniformovaných i neuniformovaných policajtov však stretnete nielen v okolí futbalovej arény, ale aj dôležitých dopravných uzloch,” ozrejmila polícia. Stretnete ich teda aj na autobusovej či železničnej stanici a na miestach so zvýšenou koncetráciou ľudí.

Kvôli bezpečnému presunu fanúšikov do aréne budú už od 12:00 hod. uzatvorené niektoré cestné úseky:

  • križovatka Pri prachárni - Rozvojová ulica,
  • križovatka Pri prachárni - Mӧbelix,
  • križovatka Pri prachárni - Mountfield,
  • dopravný uzol od OBI a OPTIMY smerom ku KFA.